Turista i Ryssland

Då Ryssland är världens till ytan största land finns där oerhört mycket att se och göra. I Ryssland kan du hitta ett pulserande storstadsliv med ett sprudlande nattliv och en enastående kulturhistoria, eller en tyst och orörd natur som sträcker sig från Östersjön i väster till Stilla havet i öster. Du kan ta den världskända transsibiriska järnvägen, som går från Moskva till Vladivostok vid Stilla Havet och få se stora delar av landet. Du kan bestiga de legendariska Altaybergen, eller gå på jaktresa i någon av landets enorma skogar. I sommar, mellan den 14 juni och den 15 juli, spelas dessutom fotbolls VM i Ryssland. Detta evenemang kommer att locka horder av besökare. Åk mellan Ryssland anrika storstäder och upplev fotboll när det är som bäst.

Fotbolls-VM i Ryssland 2018

När Sverige kvalificerat sig till VM började föga överraskande en rusning efter biljetter till detta evenemang och till Ryssland. Vanligtvis har Ryssland väldigt strikta regler för att få visum, vilket gör det väldigt krångligt och dyrt att skaffa visum. Men som tur är har den ryska staten inför VM tagit bort visumkravet för alla tusentals fotbollsfans från hela världen. Istället får man ansöka om ett “fan-ID” som även fungerar till att få åka gratis mellan VM-städerna. Detta är en utmärkt chans att se sig omkring i detta vidsträckta land. VM-arenorna ligger alla i den ‘Europeiska’ delen av Ryssland, annars hade resorna mellan arenorna blivit alltför långa. Så fotbollsälskaren kan, förutom att se fotboll på världsnivå, också få uppleva städer som Moskva, St. Petersburg, Nizhy Novgorod och Kazan. Rysslands långa och komplexa historia finns avspeglade i dessa anrika städer, och det är mer än värda besök även om du inte gillar fotboll.

Se VM och Ryssland!

Det finns alltså mycket att se i Ryssland. Men eftersom det kan vara svårt att i vanliga fall få visum till Ryssland är fotbolls VM denna sommar en riktigt bra chans! Om du har biljett till VM så föreslår vi starkt att du tar chansen att få se mer av landet, detta kan annars bli en komplicerad och dyr resa att göra. Som sagt har Ryssland något för alla, oavsett om du ute efter galna nattklubbar eller fridfulla berg och skogar. Men i sommar kommer de flesta turister som åker till Ryssland åka i syftet att heja på sina nationer i kampen om VM-guldet. Ryssland plus VM är en kombination du aldrig kommer glömma! Du kan söka efter en flygbiljett på http://avionero.se/ för att själv få uppleva fotbolls-VM och allt det Ryssland har att erbjuda.