Staycation – semestra hemma

Alla pratar om att åka iväg så långt bort som möjligt på semestern, upptäcka världen och ha otroliga äventyr, men det finns ännu en semestervariant som blivit allt mer populär på senare tid, staycation. Detta innebär att du semestrar hemma i gamla Svedala, Sverige alltså, istället för att åka tvärs över jorden. Det finns oerhört mycket att upptäcka på hemmaplan, och för en barnfamilj kan det rent av vara den rätta kuren för att inte drabbas av akuta semestermagsår.

Som egen företagare kan det kanske vara svårt att få tiden att räcka till för att åka på semester på andra sidan jordklotet och vara totalt onåbar. En staycation kan därför vara en riktigt bra idé och du kan samtidigt hålla ett öga på din firma. För att kunna slappna av lite extra på semestern kan det vara skönt att få hjälp med factoring, företagsleasing och företagslån och här kommer fakturino.se in i bilden. De hjälper dig att jämföra olika aktörer så att du kan få det som passar dig bäst och därigenom kunna njuta ännu mer av din semester.

Fördelar med att semestra i Sverige

Det finns många fördelar med att stanna i Sverige. Skulle bilen gå sönder är det smidigare att lämna in den på verkstad, du förstår vad mekanikern säger och du kan snabbt och lätt få tag på alla nödvändiga telefonnummer du behöver. Du vet att vattnet går att dricka direkt ur kranen och ingen kör på fel sida av vägen. Du behöver heller inte lägga extraavgifter på att växla valuta eller förgås av värmen i ett hotellrum utan AC.

Det finns otroligt vacker natur att uppleva även här och äventyrsparker för barnen går också att hitta, precis som vattenland och fina stränder och sjöar. När det ska handlas vet du vad varorna är för något och slipper översätta vissa ord i mobiltelefonen för att veta vilket kött det är du köper. En annan fördel är den miljömässiga. Det går att resa med tåg för att minimera utsläppen, vill du inte åka tåg kan du ta bilen, och slipper använda flygplan. Buss med begriplig tidtabell finns också att tillgå.

Upplev Sverige

Bor du på landsbygden kanske det kan vara roligt att se en annan typ av landsbygd. Bor du i de värmländska skogarna kanske Österlens öppna natur i Skåne lockar för en semester och tvärt om. Det finns gott om spännande saker att titta på så som grottor, gruvor, museum, fornminnen, bilkyrkogårdar, slott och herresäten, naturreservat, både på land och marina sådana. Älgsafari är dessutom en aning säkrare än safari bland vilddjuren i Afrika.

Att ta en semester i storstaden kan vara spännande det också, att känna storstadspulsen omkring dig och uppleva shopping, gallerior och mycket mer. Du behöver inte heller åka utomlands för att kunna njuta av en förstklassig spa-behandling.

Upplev Sverige, den svenska naturen och de många sevärdheterna. Titta noga så kommer du upptäcka mängder med guldkorn och smultronställen i vårt avlånga land.