Teneriffa – öarnas ö!

Teneriffa – Skandinavernas favorit

Många har frågat sig vilken av Kanarieöarna som är den bästa? Fler och fler har insett hur vacker Teneriffa är och vilket idealt väder som den ön har. Du hittar Teneriffa utanför Afrikas västra kust. När du kommer med ditt flyg så tornar den mäktiga vulkanen Teide upp, som med sina 3718 meter är Spaniens högsta berg. Att åka upp på Teide är bara en av tusentals med saker som du kan göra här.

Teneriffas karaktär är svår att beskriva, för här har du fantastiska stränder, mysiga skogar, spektakulära dalar, öknar och höga berg. Är du intresserad av naturen så är Teneriffa ett måste, här kan du lära dig mer om otroligt många olika växter, det är en speciell plats med tanke på de nio växtzonerna.

Turistorterna

Här finns det stora turistorter, med långa sköna stränder i Los Cristianos, Playa de las Americas och Fañabe. Här hittar du många bra och intressanta restauranger och nattliv. Man måste också räkna huvudstaden Santa Cruz till turiststäderna, här finns shopping, mycket att se för den kulturellt intresserade och fina badstränder.

Inte helt oväntat så är specialiteten av mat influerad av Atlantisk fisk. Kanarisk potatis är en klassiker även Conejo del Salmoreja som består av Kanin.

Solen och vädret

Här är ytterligare en av många anledningar till att besöka denna fantastiska ö. Klimatet är inte bara skönt och varmt på sommaren, utan även på vintern så är solen framme och gör denna ö till en underbar plats att vistas på. Medeltemperaturen ligger på över 20 grader på den södra sidan av ön på vintern. I Atlanten är temperaturen ungefär 24 grader på sommaren och 19 grader på vintern.

Även riktigt varma dagar så är det underbart på Teneriffa tack vare den sköna brisen från Atlanten.

Från Palm-Mar till Los Gigantes så är det nästan alltid bra väder, speciellt nere vid strandpromenaden.

Marknader

Det finns matmarknader och shopping-marknader. På matmarknader får du träffa genuina kanarie-bönder som odlat sina underbara tomater, lökar och gurkor. Ofta kan du köpa lokalt vin, ost och bröd på dessa marknader vilka verkligen är värt ett besök för den som gillar god mat.

På shopping-marknader finns hela världens utbud. Du kommer kunna köpa sombreros och strandspel, tennljusstake och prydnadssaker, men sådant finns ännu bättre på Svenskttenn.se, du har också möjlighet att köpa väskor och dylikt.

Teide

Teide är inte bara en mäktigt hög vulkan. Det är en oerhört vacker plats som gränsar till magisk med sina brutala natur och underliga färger. Är vädret bra på toppen så har man en enastående utsikt över de andra Kanarieöarna. Om man inte vill klättra så finns en linbana upp mot Teides topp.

Det finns en uppsjö av saker att göra för hela familjen. Teneriffa är verkligen en underbar plats.