Aktiva semesterresor

Tillhör du dem som inte klarar av att bara ligga i en solstol och slappa på semestern? Gillar du till och med att motionera på ledigheten? Då är du inte ensam. Allt fler satsar på en aktiv semester, där hela eller delar av semestern ägnas åt fysisk aktivitet. Detta är något som även researrangörerna har snappat upp, och idag finns det massor av organiserade träningsresor att välja på. Dessutom finns det ofta goda träningsmöjligheter på hotellen, där framför allt välutrustade gym nästan har blivit en hygienfaktor på senare tid. Men vilken typ av aktivitet passar bäst på semestern? Svaret är: det beror på. Dels beror det på vilket resmål du besöker, men framför allt beror det på vilka intressen och preferenser du själv har.

Löpning passar utmärkt på semestern

Kanske beror det på att svenskarna är så beresta nuförtiden, att de liksom inte längre nöjer sig med att bara ligga i en solstol och njuta av värmen. Eller så har det med den allmänna träningstrenden att göra. Men att det ofta tränas på semestern nuförtiden är ett faktum. Men vilken sorts träning ska man då satsa på? En av de enklaste formerna är förstås löpning. Man behöver minimalt med utrustning, det går att göra i princip var som helst och ofta kan personalen på hotellet hjälpa dig att hitta lämpliga löprundor. En som gärna kombinerar löpträning med semester är löparlegendaren Evy Palm, som jobbat som instruktör på en organiserad träningsresa till Portugal. På Evy Palms träningsresa kombinerades löpning med äventyr och sightseeing, och det är precis det som är fördelen med en träningsresa. Kombinationen av nytta och nöje – och gärna i ett skönt klimat förstås.

Träning för alla nivåer

Sjävklart behöver man inte vara elitidrottare för att åka på en aktiv semester. Det finns mängder av aktiviteter som man kan roa sig med på semestern om man är lite rastlös. bowling är alltid roligt och minigolf är en klassiker som finns på många resmål. Att börja varje dag med några längder i poolen är också en form av semesterträning som gör att du kommer må ännu bättre när du kommer hem till Sverige igen. Många hotell erbjuder dessutom vattengympa i poolen varje dag, vilket är ett ypperligt sätt att komma igång för den som kanske inte är i absolut toppform. Dessutom är det ju enkelt att bara hoppa upp och lägga sig i solstolen om orken skulle tryta. Huvudsaken är ändå att man faktiskt aktiverar sig i stället för att bara slappa.