Ett Sverige för alla

För den som vill uppleva underbara Sverige finns det en myriad av roliga och stimulerande platser att besöka. Vill du ha vilda äventyr eller lugn kultur, är du ung eller gammal, matglad eller sportig? Det finns något för alla och det är en bra idé att börja med den svenska turistbyråns hemsida för att kunna planera den perfekta semestern.

Här får man viktig information på flera språk om praktiska saker som valuta och krav på visa till landets många möjligheter. Man har delat in olika typer av turism i kategorier som friluftsliv, kulinariska upplevelser, äventyr eller litteratur. Vill man bara komma i några dagar rekommenderas lokala händelser som Jokkmokks marknad eller en cykeltur utmed Göta kanal och vill man syssla med udda aktiviteter kan man träna yoga på is eller gå på bull-provning i Göteborg.

Sverige har en enorm variation av natur, städer och byar och bortsett från vädret så måste nog landet anses som ett av världens vackraste och intressantaste. Man kan åka skidor och bada, man kan segla i arkipelagen eller klättra i berg, man kan åka på city break till Stockholm och shoppa eller ta sig till de nordligaste delarna och titta på norrsken.