Olika typer av familjesemestrar

En minnesvärd familjesemester är något alla familjer strävar efter. Det är såklart ytterst individuellt vad som gör en familjesemester minnesvärd. Det som för en familj är den bästa veckan på alla år kan kanske för en annan familj likställas med en vanlig vecka med jobb och skola. Det är kanske att ta fram ytterligheterna på det hela men grejen är att kraven är oerhört individuella när det gäller vad som gör en perfekt semester. För en familj kan det vara charterresan till Thailand eller en veckas All-inklusive på Mallorca medan en annan familj ser det som livets gåva att åka ut i skogen med ett tält och gasolkök. Oavsett vad som är en familjs önskan så finns det en del saker att tänka på för att komma fram till vilken typ av semester som kommer göra er familj nöjda och glada och som gör att ni samlar den kraft ni behöver för att orka med er vardag till nästa gång det är dags för semester.

Vad vill ni ha ut av er semester?

För att komma fram till vad som kommer ge er familj det ni vill ha behöver ni såklart börja med att sätta er ner och gå igenom era förväntningar. Sätt er tillsammans och försök bena ut vad det är som skulle göra er semester fulländad. Vad behöver ni? Vad är viktigast? Är det viktigaste att det är bra väder eller spelar det ingen roll om det regnar in i ett tält i skogen? Behöver ni ha handikappanpassade hotell på grund av särskilda behov för någon? Är priset det viktigaste? Ska det vara exklusivt eller vill ni resa med ryggsäck och ta det som finns ledigt i form av boende? Vill ni stanna i Sverige eller vill ni se ett nytt land? Det är många frågor, men när ni sitter ner i familjen och diskuterar såna här saker brukar det bli ganska tydligt vad familjen behöver. Givetvis finns det flera olika viljor i familjen, men kanske dessa går att få ihop till en kanonsemester när man fått ner alla önskemål på ett papper tillsammans.

Kombinera era önskningar

Är det väldigt olika viljor kan det såklart vara svårt att få ihop det men inget är omöjligt som det heter. Det kanske blir en vecka vardera av helt skilda saker, en vecka på Mallorca och en vecka i tältet i skogen. Är viljorna inte alltför långt ifrån varandra går det oftast att kompromissa. Skillnaderna kan ju ligga i huruvida man vill ha All-inklusive eller gå runt på olika restauranger och då är det ju ganska enkelt att kanske ta en vecka av vardera även fast man är på samma ställe. Någon i familjen kanske precis gjort ett positivt graviditetstest och behöver lugn och ro för att tänka igenom alternativ och tillvägagångssätt. Oavsett syften och önskningar är det mesta enkelt att få till om man bara är öppna med varandra om vad man vill eller absolut inte vill. Oavsett vad ni kommer fram till blir en familjesemester oftast lyckad oavsett vad som händer, eftersom det viktigaste av allt är att man är tillsammans!